Bemutatkozás

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntjük a XV.Kerületi Egyesített Bölcsődék honlapján!

Kerületünkben hat tagintézmény működik, összesen 644 férőhellyel. Ebből jelenleg 18 fő sajátos nevelési igényű gyermeket tudunk fogadni.

Külön szolgáltatásainkkal (időszakos gyermekfelügyelet,játszócsoport, sószoba használat) azoknak a családoknak is szeretnénk segítséget nyújtani, akik nem szeretnék, vagy nem tudják igénybevenni a bölcsődei ellátást.

Céljaink:

- A bölcsődés korosztály fejlődésének törvényszerűségeire épülő, a gyermekek adottságait, természetes igényeit figyelembevevő biztonságos, szakszerű gondozás-nevelés megvalósítása intézményes keretek között.

- Olyan nevelési körülmények megteremtése, melyek elősegítik a gyermekek testi, lelki, intellektuális és erkölcsi fejlődését.

- Olyan családbarát bölcsődék működtetése, ahol az ellátás összhangban van a gyermekek szükségleteivel és megfelel a szülők igényeinek.

- Olyan környezet biztosítása a gyermekek számára, amelyben önálló tevékenységekkel lehetőségük adódik az őket körülvevő világ megismerésére és egyben képességeik fejlesztésére.

- Szeretnénk megtanítani a gyermekeket egymás tiszteletére és arra, hogy alkalmazkodjanak, megismerjék és elismerjék egymás értékeit, fogadják el némely gyermek másságát.

- Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítását, a családok megismerését, támogatását.

- Lehetővé tesszük, hogy a szülők megismerhessék az intézményt,hol és hogyan töltik gyermekeik a hétköznapjaikat, valamint betekintést nyerhetnek a szakmai munkánkba.

- A napközbeni ellátás keretében törekszünk arra, hogy a gyermekek emberi méltóságát mindenkor tiszteletben tartva, a hátrányos megkülönböztetés minden formájától mentes gondozásban - nevelésben részesülhessenek.

Szakmai mottónk:

" Én azt hiszem, gyermeket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi." (Szabó Magda)


Hírek, információk


Kedves Szülők!


Intézményenikben a következő nevelési évre március, április, május hónap harmadik hetében van a beiratkozás, de lehetőség van évközi jelentkezésre is minden hónap harmadik szerdáján 9-15 óra között.

A márciusi beiratkozás időpontja: 2019.03.18-03.22-ig.

Az áprilisi beiratkozás időpontja:2019.04.15-04.18-ig. A májusi beiratkozás időpontja: 2019.05.20-05.24-ig. A megadott időpontokon 9-15 óráig.


Beiratkozás

2017-10-05
ovoda